Двама са заловени с наркотици при проверки от служители на Второ РУ в кв. "Чародейка" и срещу тях са започнати бързи производства, съобщиха от ОДМВР-Русе. 

На 7 април патрулен екип от Второ РУ при обход в района на ул. Михаил Хаджикостов в Русе е извършил проверка на 34-годишен мъж, при която униформените са намерили в него наркотици. Той е предал на полицаите найлоново топче, съдържащо суха зелена тревна маса. По случая е започнато бързо производство за престъпление по чл. 354а, ал. 5 от НК.

Вчера, отново при обход в квартала полицейски екип от Второ РУ, в района на гаражи в близост до бл. 101, е извършил проверка на 18-годишен русенец. В хода на проверката е станало ясно, че той държи наркотични вещества. Имал е в себе си хартиен свитък с бяло кристалообразно вещество, станиолова свивка също с  бяло кристалообразно вещество, както и найлоново топче, съдържащо суха зелена тревна. Случаят е документиран и по него е образувано бързо производство по описа на Второ РУ, с оглед престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.