Хванаха 22 непълнолетни в кюстендилски заведения, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Специализираните  полицейски операции са проведени в края на миналата седмица на територията на районните управление Кюстендил и Дупница.

Те са били за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни, предотвратяване на противобществени прояви и опазване на обществения ред.

В Дупница операцията е осъществена от криминалисти от Областна дирекция на МВР  – Кюстендил, и служители на Районно управление - Дупница. В нощно заведение в града са установени 16 непълнолетни лица, допуснати в заведението, без пълнолетен  придружител. Непълнолетните са предадени на родителите им, предстои да бъдат предприети действия спрямо тях по ЗЗД. В рамките на операцията са задържани и трима, притежатели на наркотични вещества. 18-годишен пътник в лек автомобил е държал у себе си опаковка с канабис -1.66 г, от  водача на автомобила  са иззети 2 опаковки с амфетамин -1.70 г, проверката е извършена в жилищен комплекс "Развесената върба“, а от проверения на площад "Свобода“ 33-годишен мъж са иззети 5.63 г амфетамин и 4.48 г канабис, електронна везна. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. По случаите са образувани бързи полицейски производства в Районно управление - Дупница.

В Кюстендил в рамките на операцията са проверени 5 обекта, установени без придружители са 5 непълнолетни и 1 малолетен. Съставени са 3 констативни и 2 предупредителни протокола от компетентности на РЗИ.