Ще направим всичко възможно да бъде избрано редовно правителство. Това каза народният представител от ГЕРБ – СДС Христо Терзийски, след сформирането на новия парламент, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ – Кюстендил. "Днес положих клетва като народен представител в 49 Народно събрание. От ГЕРБ-СДС ще направим всичко възможно да бъде избрано редовно правителство“, каза Христо Терзийски.

Той изрази надежда, че този път и колегите му от другите парламентарни групи ще постъпят отговорно и ще заедно ще намерят  път към решението на тази задача.

"Защото при провал и нови избори поставяме в риск не само финансовата стабилност на страната и стратегическите приоритети, като присъединяването към Шенген и към Еврозоната и получаването на средствата от Плана за възстановяване и устойчивост“, допълни Терзийски.

По думите му пред парализа ще бъде възможността и да функционират основни социални системи на държавата, както и българските общини, които ще затъват в нови и нови дългове. "Времето сега изисква от всички, които сме получили доверието на българските граждани, да потиснем егото си и да работим за България“, каза Христо Терзийски.