Абсолютната злоупотреба с дебатите по изборните правила продължава, каза народният представител от ГЕРБ - СДС Христо Терзийски, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ – Кюстендил.

"Твърдението "хартията се връща" е абсолютна лъжа, дори по една-единствена причина - хартиената бюлетина никога НЕ е премахвана от изборния процес", заяви Терзийски.

Той поясни, че за всеки вид избор се печатат равен брой хартиени бюлетини на броя на избирателите, както и че на всеки вид избор се гласува с хартиена бюлетина в секции, която е под 300 избиратели.

“На всеки вид избор, когато машина дефектира се преминава на гласуване с хартиена бюлетина", посочи още народният представител от ГЕРБ - СДС.

Терзийски бе категоричен, че твърдението “премахват машинното гласуване" е абсолютна лъжа, дори по една-единствена причина - изборът как да се гласува не е премахване, а допълнителна възможност.

“За всеки вид избор продължава машинното гласуване. В секции над 300 гласоподаватели ще е осигурена машина за гласуване. Аман от аматьори!", заяви Христо Терзийски.