Подкрепата на Манфред Вебер - Председател на най-голямата партия в Европейския парламент - Европейската народна партия, за кандидатите на коалицията ГЕРБ - СДС е силен знак за ролята на ГЕРБ в изграждането на модерния европейски облик на България. Това заяви водачът на коалицията за област Кюстендил Христо Терзийски по повод подкрепата, дадена от Вебер и ЕНП, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ – Кюстендил

На събитието в НДК присъстваха и кандидатите Даниел Александров, Михаела Крумова, Радослава Чеканска и Мишел Виячева, областният координатор Даниел Данчев, координаторът на младежите Нели Точева, както и кметовете на Кюстендил и Дупница - Петър Паунов и инж. Методи Чимев.  

“В днешните трудни времена, съпроводени от множество кризи и война в близост до нашите граници, сме пред избори, на които се явяват и партии, отричащи европейската идентичност на България. 

Затова за българските граждани е важно да дадат доверието си на стабилна и предвидима политическа формация, която да гарантира, че страната ни ще преодолее настоящия хаос и тежката икономическа криза, и ще продължи да отстоява демократичните ценности, като водеща държава-членка на Европейския съюз", коментира още Христо Терзийски

“Днес Европа даде ясно послание: чрез ГЕРБ България стои на пътя на мира, демокрацията и свободата. Ако някой в страната ни изповядва тези ценности, това са хората, които днес бяха на среща с Манфред Вебер. Искам да отправя призив към българите: изберете европейските ценности, изберете единствения път за развитие на България, изберете коалиция ГЕРБ - СДС, защото имаме План за възстановяване на България, който е реален, възможен, изготвен от опитни хора, и припознат в Европа. Ние сме част от общност - европейската, но запазваме своята идентичност и характер на българи", посочи Даниел Александров. 

Михаела Крумова също изказа благодарност за категоричната подкрепата на Манфред Вебер към ГЕРБ - СДС и към всички кандидати от коалицията. 

“ГЕРБ е партия, която е основана, за да има страната ни европейско развитие и демократични ценности. Убедена съм, че с такива партньори в Европа, след 2 октомври, България ще бъде по-силна и ще продължи да върви по правилния европейски път", заяви Михаела Крумова. 

“Европа и България имат нужда от ГЕРБ. Това е личното ми убеждение, а същото каза и председателят на ЕНП Манфред Вебер, който беше гост на партийната ни конференция в НДК. Нужни сме, защото сме професионалисти с авторитет, защото сме почтени и достойни хора. Не страдаме от излишна скромност, а заявяваме ясно – ГЕРБ ще удържи България в пътя на демократичните ценности, особено важни днес, в условията на ужасяваща война, която заплашва устоите не само на Украйна, но и на всяко модерно и свободно общество. Ние сме нужни, за да върнем България в пътя на икономическия подем – през последните 4 години управление на ГЕРБ инфлацията беше 2,4%, а сега тя е над 18%. Хранителните продукти поскъпват всеки ден, цените на горивата и електроенергията са непосилни за над 1,5 милиона българи, които са под линията на бедност", коментира Радослава Чеканска. 

“Българи, отидете и гласувайте!", призова Мишел Виячева. “Днес стоим пред едно историческо решение, защото изборите ще се проведат в трудна ситуация - рецесията расте, инфлацията е висока. В такива несигурни времена е важно кой ще поеме отговорност и ще управлява. Нека не пропиляваме шанса си. Г-н Борисов и ГЕРБ - СДС могат да се справят с кризите в страната и да върнат стабилността", категорична бе Виячева.