Въведената положителна практика за посещение на полицейски мобилни екипи в селата, разговорите с хора на място, спомагащи за разкриване на извършено престъпление, беше преустановена, в резултата на което нараснаха тежките случаи на насилие над възрастни хора в малките населени места. Това обясни един от успешните министри на МВР и водач на листата на ГЕРБ - СДС Христо Терзийски по време на срещи с жители на сапаревобанските села Овчарци и Сапарево, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ - Кюстендил.

“Бяха преустановени дейностите по разширяване и надграждане на действащите системи за видеонаблюдение и контрол. Неефективното управление на Министерството на вътрешните работи и структурите в него, както и войната на политическото ръководство на МВР с Прокуратурата на Република България, даде възможност на телефонните измамници да възобновят и разширят престъпната си дейност, жертва на която са възрастни и беззащитни хора", категоричен бе Христо Терзийски.

Заедно с водача на листата на срещите в двете населени места присъстваха и кандидатите Даниел Александров, Михаела Крумова, Радослава Чеканска и Мишел Виячева. Срещите уважи и кметът на общината Калин Гелев.

Даниел Александров, който е втори в листата, коментира: “Минахме през шоумени, стигнахме до клоуни в управлението. Инсталирани при това клоуни. Видяхме какво могат и го усещаме по джоба си всеки ден." Той припомни, че благодарение ПГ на ГЕРБ - СДС в миналия парламент се прие таван на тока от 250 лв. на мВтч, като компенсация и помощ за бизнеса.

“В листата ни сме и млади, и хора с опит. Ние сме избрали да се развиваме тук, в страната ни. И не искаме да хващаме Терминал 2, но, хората които докараха до тук България, могат да го хванат спокойно. Нека ги изпратим на 2 октомври! Гласувайте с номер 24, за да имаме по-голяма преднина и да съставим стабилно правителство", призова световният шампион по борба Даниел Александров.

 

“Къде са евтините дърва, които обеща г-жа Нинова?! Няма ги, обаче се изкупиха и печките. Цените на пелетите отидоха във въздуха. Да си купиш климатик става със записване.

Вече можем да си купим наполовина от храната в магазина, която преди пазарувахме с 50 лв. Всичко е в небесата като цени.

Трудно е, идват и по-трудни времена. Не ви плашим, това е реалността, която виждаме всички и не бива да се заблуждаваме. Вярвам обаче, че с търпение и воля ще преминем и през това, но трябва да бъдем разумни в избора си на 2 октомври. Сега на България са нужни отговорни управници; хора с опит, които да извадят страната от хаоса; лидери, които са разпознаваеми навън и имат добри международни контакти. Единственият такъв лидер, който може да носи отговорност и да управлява в сегашната ситуация, е г-н Бойко Борисов. Затова ви призовавам да ни подкрепите с бюлетина номер 24 и да работим с общи усилия за излизане от кризите", призова Михаела Крумова, която е дългогодишен юрист и трета в листата на ГЕРБ - СДС.

 

“Учител съм по образование и професия. Обичам да говоря за образование, защото когато говорим за него, всъщност говорим за нашите деца. Затова мисля, че ще се съгласите, че инвестициите в образованието са инвестиции в бъдещето ни. Обаче за управляващите с канадските паспорти образованието на децата ни явно не е приоритет. Оставиха българските училища без субсидия за отопление. И сме поставени пред сериозна опасност: нашите деца да си стоят вкъщи и да не ходят на училище, защото може да стоят на студено. За тези момчета образованието очевидно не е приоритет, но за българина - семейството, децата, образованието, са истински важните и стойностни неща.

Такива хора - парашутисти, без опит, не трябва да допускаме повече в управлението. Защото резултатите им са само виртуални, не и реални", коментира четвъртата в листата Радослава Чеканска от Дупница.

“Когато държавата ни се стабилизира и тръгна към развитие, се появиха тези момчет news pic 2
© ПП ГЕРБ Кюстендил
а и всичко се срина.

Сигурна съм, че с вашата подкрепа и с подкрепата на близките ви, няма да позволим отново случайни лица да попаднат в управлението и да вземат решения как да се развива животът на всички нас. Нека на 2 октомври и с бюлетина номер 24 се преборим с хаоса, който доведоха в България!", призова Радослава Чеканска.

“Виждам в аптеката как всеки ден растат цените на лекарствата. Има и недостиг и липса по складовете на основни лекарства. Това досега не е било. Виждам всеки ден и угрижените лица на хора, които трудно си покриват разходите и се притесняват дали следващият път ще могат да си закупят нужните лекарства. Тук не говорим човек да си позволи някакво удоволствие или лукс, от които може да се лиши, а говорим за най-важното - нашето здраве, животът ни. От тях няма как да се лишим. Питам се и как се стигна само за няколко месеца до това положение?!…"

Това заяви младият фармацевт от Сапарева баня Мишел Виячева - шеста в листата на ГЕРБ - СДС.

“Сега за нас е важно да излезем от тази криза. Това може да стане само като си помогнем сами - няма на кого да разчитаме, освен на себе си и своя избор, който ще направим на 2 октомври. А изборът ни трябва да бъде за адекватното, разумно и отговорно управление. Зная, че на всички им дотегна от кампании и политика, но светът още не е измислил нищо по-демократично от изборите и партии, които ни представляват. Благодаря ви, че ни подкрепихте на последните избори и ви моля да го направите отново. Номерът е 24!,", призова Мишел Виячева.

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев обясни, че Общината е нямала бюджет до юли месец. “Един колега кмет казва, че това, което се случи и направиха на държавата е геноцид. И е прав. Не сме си представяли, че в 21 век няма да има дърва, печки, отопление…

Ако сега не се състави правителство, отново оставаме без бюджет. Останат ли общините без бюджет, до лятото другата година ще има фалирали общини", предупреди Калин Гелев.