Заповядайте в Кюстендил на Празника на плодородието  - една от емблемите на нашата Кюстендилска райска градина! Той е свидетелство както за прекрасната ни земя и природа, така и за таланта и трудолюбието на хората в нашия край. Това заяви по повод Празника на плодородието в Кюстендил водачът на ГЕРБ - СДС и бивш министър на МВР Христо Терзийски, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ - Кюстендил. Заедно с кандидатите за народни представители Михаела Крумова, Даниел Александров и Десислава Александрова, както и областният координатор Даниел Данчев, разгледаха аранжираните щандове на земеделските производители и читалища от региона.

"Днешното 15-то издание на Празника на плодородието привлече много гости от цялата страна. Сред тях дори и някои лидери на партии, които довчера управляваха. Добре са ни дошли! Ще се позавъртат, ще се снимат, ще се покажат, за да ги видят хората и ще си тръгнат.  Но Кюстендилските земеделски производители няма как да забравят, че през изминалата година и половина бяха напълно news pic 2
© ПП ГЕРБ Кюстендил
пренебрегнати, както и че за първи път от над половин век държавата игнорира производителите на череши, като не създаде необходимата организация, и пунктовете за изкупуване с дни бяха затворени", припомни Христо Терзийски.

Водачът на ГЕРБ - СДС посочи още: “Да, днес е ден за празнуване, но никой ден не е неподходящ, за да си кажем истината. Само така можем да направим правилните изводи да не повтаряме старите грешки."

Михаела Крумова, която е трета в листата на коалицията, поздрави съгражданите си за празника и сподели: “Посрещаме есенните дни с един от най-красивите и емблематични събития за Кюстендил - Празника на плодородието. Богатството на кюстендилското поле днес е представено по най-яркия начин, благодарение на местните производители и занаятчии. И ни напомня, че Кюстендил е майката на овощарството в България!"

Михаел
© ПП ГЕРБ Кюстендил
а Крумова бе категорична:  “Традициите в овощарството на района трябва да се показват и предават, затова благодаря на Община Кюстендил, Института по земеделие и партньорите им за усилията и организацията. Честит празник, Кюстендил!"

Даниел Александров, който е втори в листата, от своя страна заяви: “Празникът на плодородието в Кюстендил е празник на нашата земя, на плодовете, които ражда, и на ръцете, които я обработват. Българските земеделци заслужават и уважение и подкрепа, защото ни изхранват, работят за доброто име на България и прославят българската продукция чрез износ. Поклон пред техния тежък и честен труд, пред безсънните нощи и дните без почивка, за да отгледат продукцията си и да я опазят от стихиите."

Александров коментира и друго: “Иначе на празника големци от София пристигнаха с автобус и раздаваха вестници. Полезни са за подложки на касетките с ябълки и за уплътняване на зимнината. За друго не стават."

Младият учител от Бобов дол Десислава Александрова, която е пета в листата, също поздрави кюстендилци с емблематичния празник: “Честит Празник на плодородието на прекрасния кюстендилски край! Нека има плодородие в земята ни, в мислите и в делата ни!"