Мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков откри в Mall Plovdiv магазин със своя моден бранд H8S. На събитието присъстваха известни личности от спортния и модния свят, предаде репортер на "Фокус".

Това е първият магазин на H8S в родния град на Стоичков. В мрежата, която включва Пловдив, Бургас, Варна и София, се представят ексклузивните продукти на престижния моден бранд на българския пазар. Самият Христо Стоичков преряза лентата в присъствието на ВИП гости и медии.

"Щастлив съм, че хората, с които работя, правят нещата удобни. Преди да излязат на пазара, винаги пробвам аз, защото ако на мен ми е комфортно, и на другите ще им е комфортно" - каза той. Смята, че трябва да се върне спортът за децата и със съмишленици е направил проект, който трябва да се представи в Министерството на образованието и след това в училищата. 

На събитието дойдоха десетки приятели на Христо Стоичков. "За мен е много важно, че останахме приятели с хората, от които съм се учил. Дойдоха да ме уважат, което е голяма част за мен и много благодаря на тези големи личности. Обичта и любовта за мен са много важни" - сподели Камата. Специално за откриването пристигнаха и братята Благовест и Светослав Аргирови, облечени с фланелки от бранда на футболиста.

На въпрос на "Фокус" дали е била трудна трансформацията от успешен футболист в успешен бизнесмен, Стоичков отговори отрицателно. "Нищо не ми костваше, защото когато си научен на ред и дисциплина е много по-лесно. Всички момичета и момчета, които са в магазините, знаят, че първо е дисциплината и уважението. Бизнесът е на задна линия" - сподели той.

Верните фенове на мегазвездата имаха възможност да вземат автограф върху биографичната му книга "Историята" или златна топка, както и да се снимат с Камата. 

Модният бранд, в който е вплетена цифрата 8, донесла световна слава на Христо Стоичков, предлага на клиентите широка гама от модни аксесоари, облекла и обувки за мъже и жени. "Нашата мисия е да предоставим на нашите клиенти най-висококачествени продукти, които съчетават стил, комфорт и индивидуалност" - казва бранд мениджърът Виктория Памукова.