Традиционната кампания "Купи и дари“ вече тече във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Всяка година по това време – в навечерието на коледните празници доброволци събират трайни храни, които после раздават на семейства в нужда от Велик Търново и региона. Организатори са младежите от Ротаракт клуб – Велико Търново.

"Купи и дари" продължава до 17-и декември, като хранителните магазини, които участват са седем. Това са "Класико" в кв. "Картала", кв. "Бузлуджа", ж.к. "Мармарлия" (стария битак), както и в магазин "Стиви" в кв. "Кольо Фичето", кв. "Бузлуджа", кв. "Акация" и супермаркет "Хаджирадеви" на ул. "Филип Тотю“ (под стадион "Ивайло“. В тези обекти ще откриете брандираната количка, в която да оставяте своите дарения.

Събраните хранителни продукти ще бъдат дарени на социално-слаби семейства от Велико Търново и региона.

"Купи и дари" е една от традиционните за Ротаракт клуб Велико Търново инициативи, провеждащи се повече от 10 години. Всеки път младите доброволци успяват да зарадват десетки семейства в града и района малко преди Коледните и Великденските празници. Кампанията се случва два пъти в годината, когато клубът разполага своите колички в магазините, складират и сортират продуктите и след това лично ги доставят до домовете на нуждаещите се. Всеки, който желае да помогне в доброто начинание, е добре дошъл. Доброволци могат да се свързват с Ротаракт като пишат в Инстаграм или Фейсбук страницата им. От клуба апелират към всички, които пазаруват в тези обекти, да оставят по нещо в количките. Да помогнем десетки семейства да  посрещнат достойно празниците.