"Спите ли спокойно, семейство Данаилови, защото аз не спя, не само от болка, от стрес, но и от обида". Това написа съвсем скоро във Фейсбук тъщата на кмета на Цалапица Ваня Костадинова. 

Ето как продължава тя:

"Днес нашият внук, нашето слънце, става на 2 годинки, аз няма да мога да го видя, нали, и за неговата нежна психика не е добре да ме вижда в това състояние

Мислите ли, че всичко, което извършихте, не влияе на психиката на неговата майка Христина, мислите ли, че такава агресия от Ваша страна няма да се случи някой ден и пред него?

В главата ми са хиляди въпроси, на които не мога да намеря отговор. Пускам снимка на изгрева от болницата, красиво е, и днес го видях

Да е жив и здрав сладкият Даниел, да расте добро дете, да уважава и обича всяко живо същество, да помага и да бъде опора на неговата майка, защото тя няма друга подкрепа". 

Жената продължава и с още една публикация, отново със снимки, в които твърди, че е била пребита от родителите на кмета на Цалапица Ивайло Данаилов, а след това е била завлечена до контейнера за боклук пред къщата им. Майката пък на Ивайло, която е учителка в ПГТ" Асен Златаров" - Пловдив, "през цялото време, се забавлявала и толерирала агресията на съпруга си, без да спира да я обижда".

Ваня споделя и снимки в сегашното й здравословно състояние, от болницата, все още под наблюдение и голяма опасност, по думите и. Според нея това, че е паднала по стълбата, било нагласено и не било вярно.

Много от хората от селото се възмущават на писанията на майката на Христина и дори и препоръчват да отиде на психиатър.

От няколко дни върви и мълва, че момичето, заради което се случва всичко това в Цалапица, е едно и също. То било приятелка на убития Димитър, писали са си непосредствено преди да се случи убийството. От чата между двамата става ясно, че са имали дори интимни отношения.

В селото се говори, че същото това момиче е било харесвано и от единия от близнаците. Същото е замесено и в личната драма на кмета Ивайло Данаилов. Твърди се, че именно това момиче е неговата любовница, заради която се е случил побоя в къщата на родителите на кмета.

Ивайло Данаилов заяви за Plovdiv24.bg, че снощи жена му е излязла с публикация във Фейсбук, че неправилно се обвинява момиче, което няма нищо общо със семейството. Той самият е спокоен, защото няма от какво да се срамува. Има си достатъчно проблеми в кметството и не иска повече да се оправдава.

По думите му, в селото има около 10 души, негови врагове, които ровят и търсят всевъзможни начини да го очернят. Но той няма намерение да им обръща внимание. Жена му вече е спокойна, разбират се, направили са рождения ден на детето си. Хората от селото се възмущавали на измислените истории.

Plovdiv24.bg притежава чат кореспонденцията между убития Димитър и прословутото момиче, за което се знае, че е танцьорка и е непълнолетна. Кореспонденция, която на места е доста неприлична. От нея става ясно, че има нещо, заради което Митко се е ядосвал в последните часове от живота си, прилича на ревност.

"Най-мразя тези тъпи филми и селски номера, за какво си дойдох одеве, за какво? Бахти и скапаното село... Утре се махам", пише Митко. Той казва на момичето – оправяй се, а тя му казва "за какво да се оправям".

В чата има още и доста дръзки и смели думи от страна на момичето, които определено намекват за интимност между тях.