Жители на кюстендилското село Жабокрът протестираха тази сутрин заради липсата на пътна маркировка, предаде репортер на Агенция "Фокус“. Според хората пътят е част от републиканската пътна мрежа. По него ежедневно минават училищни автобуси, автобуси от обществения транспорт. Пътуват много земеделски производители. В есенно-зимните месеци и в тъмната част от денонощието движението по този път е трудно, защото маркировката липсва.

"Този проблем е от над 5 години, а може би и повече. Лично аз се запознах с него през 2019 година и веднага реагирах с писмо до Областно пътно управление. Отсечката е част от път 6203. Това е отклонението от път Е- 871, отклонението при село Ябълково до табелката за винетка при село Жабокрът. В раните сутрешни часове в този участък се образува мъгла и шофьорите често се отклоняват, навлизайки в другото платно“, разказа общинският съветник Огнян Атанасов.

По думите му пътната маркировка трябва да бъде положена, защото проблемът е сериозен и неглижиран през годините. Хората от селото са получили уверение, че маркировката ще бъде възстановена тази година в период, който позволява това да се случи.

Венцеслав ИЛЧЕВ