Два състава на Класически детски хор "Дружна песен“ към Детски комплекс – Сливен участваха в Международния детски фестивал “Млади таланти - 2023“. Събитието се проведе в София и е организирано от Национален дворец на децата.

Във фестивалната програма се включиха подготвителния хор към Класически детски хор "Дружна песен“ и Камерен състав към хора, каза диригентът Пепа Коджабашева. Младите сливенски хористи участваха в категорията "Музикално изкуство“, в която се представят изпълнители на класически музикални инструменти, класически хорове и солисти. Общо 74 са били участниците в тази категория от цялата страна. "Благодарим на всички хористи от Подготвителния хор и КДХ "Дружна песен" за усърдните репетиции, отделеното време и прекрасните емоции, които създадохме заедно“, каза още Пепа Коджабашева.

Общо 60 деца и ученици на възраст от 1-ви до 12-ти клас се обучават в петте групи на хор "Дружна песен“ към Детски комплекс. Те участват в организирани концертни изяви, лагери и фестивали в Сливен, страната и чужбина. Репетициите се провеждат в ЦПЛР – Детски комплекс, а обучението за децата е безплатно. Всички дейности в Детския комплекс се финансират от Община Сливен.