"Хитър Петър“ е поредното заглавие, което е част от съботния афиш на куклен театър "Весел“ във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Едноименният спектакъл един от любимите в репертоара на театъра повече от 20 години. Драматизацията е по български народни приказки и е дело на Маргарита Маринова. Постановката, сценографското решение и музикалното оформление са на Веселин Василев, а студийният звукозапис – на Петър Атанасчев. В спектакъла участват Веселин Василев и Елка Баланова.

"За“ или "против“ Хитър Петър? Театър "Весел“ представя една вълнуваща среща на малкия зрител с популярния герой от българския фолклор. Думка Сладкодумка и Разказвачът на приказки срещат Попа, Попадията и Чорбаджията с вечния Хитър Петър и неусетно въвеждат детската аудитория в света на народното ни творчество. Актьорите убедително доказват, че сме достойни наследници на Хитър Петър. Фолклорни игри, пословици и поговорки, загадки и българска народна музика са акцентите в спектакъла, които оформят неговата самобитност.

"Хитър Петър“ ще се играе в камерната зала на Художествена галерия "Борис Денев“ от 11:30 часа днес.

Проектът "Съботни спектакли за семейна публика“ на куклен театър "Весел“ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище "Искра“ в старата столица. За допълнителна информация – 0878 790 549.