Хиляди туристи очакват хотелите и ресторантите във Велико Търново през идните почивни дни. Причината е, че старата столица ще е център на националните чествания на 115-годишнината от обявяването на Независимостта на България, предаде кореспондент на "Фокус“.

Градът вече е пълен с туристи от цялата страна, а и с чужденци. Места в хотелите все още има, но са на изчерпване. В ресторантите в централната част на Велико Търново е невъзможно да запазиш маса за празничния 22 септември, както и за следващия 23 септември /събота/. Някои заведения, които имат гледка към паметника на Асеневци и старата част на града, дори пуснаха куверти за първия ден от уикенда, тъй като вечерта е предвидено излъчването на 3D-мапинг шоу, което през тази година Общината обещава да е още по-атрактивно и специално.

"Ако искате да го гледате от първа линия, трябва да побързате“, казват ресторантьори от града.

За тези, които не искат да плащат, за да се насладят на представлението остава възможността да го направят от улица "Гурко“, от която се открива невероятна гледка към монумента на братята Асеневци и ХГ "Борис Денев“. Цялата програма за празничния 22 септември можете да видите тук

От Областна дирекция на МВР – Велико Търново предупреждават и, че се очаква трафикът към Велико Търново да е изключително интензивен от всички точки на България. Поради тази причина ще има масови проверки на шофьорите. "Пътна полиция“ ще следи за шофиране с превишена скорост, както и след употреба на алкохол и наркотици.