Броени дни остава до крайния срок за участие в националния конкурс за детска рисунка "Пролет върху листа“. Това каза в интервю за "Фокус“ Дима Укалска, началник на отдел "Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил. Децата имат възможност да изявят своето творчество, да импровизират с различни изобразителни материали и да създадат пролетни пейзажи и натюрморти, цветя, фигурални композиции или свободни изображения в пролетна хармония.

През годините конкурсът се е превърнал в утвърден форум на детското творчество и се радва на много широка популярност в цялата страна. Хилядите получени рисунки го превръщат в представителна извадка за нивото на детското творчество в наши дни. С поставеното начало на конкурса през 2008 година пролетта в град Кюстендил идва с хилядите рисунки на децата на България.

Конкурсът се провежда за шестнадесета поредна година. Той се осъществява в рамките на празника "Кюстендилска пролет“.

"Още при създаването на конкурса имаме за цел участието на максимален брой деца от всички региони на страната“, коментира Дима Укалска.

Крайният срок за изпращане на рисунките е 10 март, а на 20 март във Възрожденското училище ще бъдат обявени резултатите от конкурса и ще бъде открита представителна изложба на класираните творби.

Венцеслав ИЛЧЕВ