Хиляди аплодираха виртуозния цигулар Васко Василев на площада в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той пристигна от Виена, а веднага след концерта излетя за Токио. Повече от десет години не е свирил на площад, а на Пловдивски - никога досега. Тази вечер той бе подарък за пловдивчани по време на празничния гала концерт "Градът празнува Операта“ на площад Централен. Това бе кулминацията на честванията за 70 годишнината на Опера Пловдив. Концертът със солисти, хор и оркестър на Опера Пловдив бе дирижиран от Якопо Сипари Ди Пескасероли от Италия и от маестро Диан Чобанов, директор на Операта.  

Васко Василев си поиска зала и попита дали на площада присъстват кметове. Това бе и намек за пловдивската опера, която все още няма свой дом. 

Но тази вечер Васко Василев подари най-специалните моменти на своите почитатели - млади и стари. Сред публиката бе и неговата майка, която цигуларят специално поздрави, заедно с всички майки на Пловдив. 

Още преди концерта градът бе вече Опера, празник за душата. На стълбите на Каменица концертът "Бибиди- бобиди-буу“ в изпълнение на децата от Академията на Госпожа Опера подгря, а от Римския стадион тръгна шествие на артисти от Операта до голямата сцена на надлеза на ул "Гладстон“, където бе и Гала концертът с гост-солист Васко Василев.

Публиката се наслади и на изпълненията на солистите на Опера Пловдив, а веднага след края на концерта имаше танцов пърформанс на балета на Опера Пловдив с изпълнения от спектаклите "Исус Христос Суперзвезда“ и "Утре след днес“.

Днес Пловдив бе особен, препълнен с живот, препълнен с емоция и празничен град, в който музиката и културата тържествуват.