Хибридно събитие "Граждански диалог за бъдещето на Европа" организират в Добрич на 19 декември от 11:00 ч. в залата на Общински съвет - Добрич, предаде репортер на Агенция "Фокус". Покана е отправена към граждани, общественици, представители на бизнеса и всички заинтересовани страни. Организатори са Европа Директно Добрич и Община град Добрич.

Първата тема в събитието е представянето на проекта на ЕК "Изграждаме Европа с представители на местното самоуправление". Кметът на Добрич Йордан Йорданов ще презентира своето участие в европейската мрежа от избрани на местно равнище политици, с цел подобряване на комуникацията по въпросите на ЕС чрез безпрецедентен съюз между европейските структури и структурите на местното самоуправление.

Татяна Гичева, ръководител на Европа Директно Добрич, онлайн Теодор Стойчев,  ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България, ще споделят резултати от "Конференцията за бъдещето на Европа“, първа по рода си като важен общоевропейски демократичен процес с водени от гражданите дебати,  с възможност на хората от цяла Европа да споделят идеите си и да спомогнат за оформянето на общото европейско бъдеще.

Третата важна тема във форума е "2022 – Европейска година на младежта: Европа в училище, младежки и ученически дейности, участия в проекти по програма ЕРАЗЪМ +, разработки  на анализи по общоевропейски тематики". В презентациите ще се включат преподаватели от добрички училища, ученици, студенти и младежки работници. Те ще представят работата по международни проекти, резултати от проекта "Now I Know How" на Сдружение "Черноморски център за развитие“ и проблеми и решения в сферата на трудовите ресурси в ЕС.

Желаещите да проследят събитието виртуално могат да ползват следния линк - https://meet.google.com/tag-xpmk-cqh.

Жулиета НИКОЛОВА