Отказалият да даде проба за алкохол и наркотици след катастрофа общински съветник Благовест Георгиев продължава да бъде част от групата на "промяната“ и "спасителите“ в Столичния общински съвет. Това коментира в своя Facebook профил общинският съветник от ГЕРБ-СДС - Антон Хекимян, предава "Фокус".

Публикуваме останалата част от думите му без редакторска намеса:

Десет дни след като късаха ризи, писаха гръмки постове и се разграничаваха от техния човек в съвета – не последва никакво политическо ДЕЙСТВИЕ от Терзиев, Бонев и ППДБСС за общинския им съветник, който се е качил да шофира след употреба на алкохол, причинява катастрофа и бяга от местопроизшествието. На всичкото отгоре се оказа, че това не му е за първи път.

Вече съм свикнал да виждам как думи и действия при ППДБСС се разминават, но отказвам да приема, че призиви за морал остават само във Фейсбук коментари.

Терзиев:

"Поведението на Благовест Георгиев, общински съветник от групата на ПП-ДБ-СС, е недопустимо и несъвместимо с нашите ценности и принципи, и в пълно противоречие с поетия от нас ангажимент за безопасност и сигурност в нашия град.

Отговорното поведение изисква едно - оставка.“

Бонев:

"Позицията на Спаси София е категорична - Благовест Георгиев, общински съветник излъчен от квотата на Продължаваме промяната, трябва незабавно да подаде оставка и да напусне СОС, след което да понесе всички законови последствия за абсолютно недопустимото и опасно поведение да шофира, след като е употребил алкохол.“

ППДБСС:

"Поведението на общинския съветник Благовест Георгиев е неприемливо за всеки човек и абсолютно недопустимо за обществена личност на публична длъжност. Тази нощ той е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол и е причинил лека катастрофа - за щастие без пострадали граждани.“

Както се вижда - след безплодните им призиви и изпразнени от съдържание клишета в политическите позиции, не видяхме истинското разграничение от общинския им съветник, което се изразява в категорично действие – изключване от политическата им група.