София е заложник на Борис Бонев и желанието му да бъде председател на Столичния общински съвет (СОС). Досега не сме чули от коалицията на ПП-ДБ-Спаси София друго предложение, видяхме само, че Борис Бонев е оттеглен, но не е ясно дали отново ще кандидатства за мястото. Това заяви пред журналисти общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян, предаде репортер на Sofia24.bg.

"Вижте за пореден път трябва да ви кажем същото, което ви казахме в първия ден. София е заложник, включително и кметът Терзиев, на Борис Бонев и на неговото желание да бъде председател на СОС. Ние до този момент от групата на ПП-ДБ-СС не чухме друго предложение, видяхме само, че Борис Бонев е изтеглен. Ние не разбрахме по никакъв начин дали той отново ще кандидатства за това място, защото предишния път, като че ли оттеглянето му беше мнимо и продължаваме да сме в невидение какво точно се случва", каза Хекимян.

Той отправи призив от името на групата на ГЕРБ-СДС в СОС.

"Нашият призив е кметът Терзиев, този който е спечелил изборите и е формалния лидер на групата, която го подкрепя в СОС, да вземе юздите. Да направи така, че да проведе преговорите. Тези преговори -  независимо с кого са успешни или неуспешни, но да е ясно с кого точно ще се говори", заяви Антон Хекимян

Той сподели, че групата на ГЕРБ-СДС е получила снощи в 18 часа покана за преговори, но за да се обсъждат политиките за следващите два месеца. 

"А за следващите два, ние председател на ротационен принцип ли ще имаме за по два месеца. А ако не стигаме до съгласие на два месеца? Това е изключително важен въпрос, който повтаряме от самото начало. Трябва да знаем какво ще е мнозинството и кой ще е председател на Столичния общински съвет, подкрепен от това мнозинство. Няма голямо значение дали е на 18 декември или 21 декември. Голямо значение има да не загубим пари за София. Големият залог отново е да не спре работата на София. На ПП-ДБ-СС трябва да е ясно, че те са тази спирачка. В рамките на шегата, ако на два месеца, избираме председател мисля, че ще станем комични не само за България, но за целия свят“, предупреди Хекимян.

"Когато се разберат кой води хорото, ние ще седнем за разговори с този, който лидира процеса. Целта е градът да работи. Ние кариерни проблеми нямаме, един друг човек ги има. За да се ремонтират тротоарите в столицата, левите и десните убеждения нямат значение", посочи Георги Георгиев.