С тържествена възпоменателна церемония-поклонение Хасково почете паметта на Апостола на свободата, съобщиха от общината.

Цветя на признателност пред паметника на Васил Левски поднесоха кметът на Община Хасково Станислав Дечев, председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева, народният представител Смиляна Нитова, директорът на СУ "Васил Левски" Милена Михайлова, заместник областният управител на област Хасково Митко Петров, заместник-кметовете на Хасково Мария Вълчева и Динко Тенев, заместник председателят на Общински съвет Хасково Йозджан Мехмед, общински съветници, представители на Военните формирования в Хасково и Корен, хасковски свещеници, представители на държавни институции, обществени и патриотични организации, много граждани и деца.

Домакин на честването, посветено на 151 години от смъртта на Апостола на българската свобода, е СУ "Васил Левски". Слово за делото на Васил Левски и за посещенията на Дякона в Хасково произнесе директорът на РИМ Хасково Пенко Добрев. Православните свещеници от хасковските храмове отслужиха панихида в памет на Васил Левски, а ученици от училището, носещо достойно името Апостола представиха безсмъртното му дело с рецитал.