Халил Летифов е водач на листата на ДПС за 27 МИР - Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". Партията регистрира в РИК своята листа с 22-ма кандидати за народни представители. Съставът й е същият като на предходните избори, с доказали се в професиите си мъже и жени и мотивирани млади хора от почти всички общини на Старозагорска област.

Ето и имената на кандидатите: Халил Летифов, Дженал Топалова-Яшар, Тунджай Йозтюрк, Щилиян Велинов, Шендоан Халит, Мехмед Зейнел, Гюлджан Дурмуш-Шакир, Юзеир Кенан, Юлия Кехайова, Иван Костадинов, Вейсал Аптула, Доника Бойчева, Алейдин Имамов, Валентин Георгиев, Ваня Мустафа, Ангел Атанасов, Емилиян Тотев, Емине Етем, Атанас Атанасов, Стоян Колев, Зюлер Ремзи, Борислав Асенов.

Основните приоритети за народните представители на ДПС от Старозагорски избирателен район са намиране на решение за бъдещето на комплекс "Марица изток", защита на статута на българското розово масло, благоустрояването на всички общини от региона и превръщането на Павел баня и Казанлък във водещи туристически дестинации в страната.

Рени АТАНАСОВА