Радостен съм и за мен е чест да бъда отново част от международното жури на конкурса "Сарандев". Това заяви композиторът и председател на тазгодишното жури Хайгашод Агасян на пресконференция по повод откриването на 32-то издание на Европейския младежки поп-рок конкурс "Сарандев'2023", който започва днес, предаде репортер на "Фокус". "Има много конкурси в България. Има си таланти във всяко кътче на България. Но когато кажете: конкурса "Сарандев", той има особена стойност. Трябва да знаете, че битката е невероятна. В този конкурс няма случаен изпълнител", сподели Хайгашод Агасян. 

Направена е предварителна селекция на участниците онлайн и броят на желаещите е бил огромен. Определени за участие на живо в конкурса са млади изпълнители с качества, заслужаващи да се изявят на прекрасната сцена в Добрич, отбеляза още Хайгашод Агасян.

Той отбеляза и безспорния факт, че добруджанският град има една от най-добрите школи за вокално пеене в страната, носеща същото име като конкурса - "Сарандев". Обещанието на журито е, че и тази година най-достойните изпълнители в Европейския младежки поп-рок конкурс ще бъдат оценени и поощрени.

Не за първи път членове на журито са също проф. Карлъйгаш Абдикаримова от Казахстан и Николай Текелиев, България. Новото попълнение е млада генерация от изявени изпълнители - младият и много талантлив добричлия Александър Петров, който беше сред финалистите в последното издание на "Гласът на България“, полякът Михал Качмарек, носител на Гран При от "Славянски Базар“- 2013 г. в Беларус, и Ирина Романченко от Украйна. 

Хайгашод Агасян сподели също, че е много благодарен за поканата и тази година да бъде част от конкурса и да преживее отново великолепни емоции, каквито поднася всяко едно издание на "Сарандев".

Жулиета НИКОЛОВА