По повод навършване на три години от създаването на русенската група на Анонимни алкохолици "Нови 24 часа" организаторите канят желаещи на открита сбирка на Анонимни Алкохолици, съобщиха от обществото.

Събитието ще се проведе на 11-ти май 2024г. от 13:00ч. на ул. "Епископ Босилков" - 14 в сградата на католическата църква. Програмата на информационната среща включва теми като "Какво е Анонимни Алкохолици по света,в България и в Русе"  и "Какви бяхме преди,какво се случи и какво представляваме сега?", както и време за въпроси, отговори.

Целта на тази сбирка е да се представи дейността на обществото,  да се отговори на въпросите и обществеността да се запознае с Анонимни алкохолици.

"Ще се радваме на вашето присъствие! Моля,поканете близки, приятели,професионалисти и всички, които се интересуват от болестта алкохолизъм!", пишат още организаторите.

Припомняме, че "Анонимни Алкохолици" е общество на мъже и жени, които споделят помежду си своя опит, сила и надежда, за да разрешат общия си проблем и да помогнат на други да се възстановят от алкохолизъм.

Единственото изискване за членство е желанието да се спре пиенето. Няма такси или вноски за членуване в АА. Ние се издържаме сами чрез собствените си волни дарения.

АА не е свързано с каквато и да е секта, религия, политика, организация или институция. Не желае да се включва в обществени спорове. Не подкрепя и не се противопоставя на каквито и да е каузи.

"Главната ни цел е да останем трезви и да помогнем на други алкохолици да достигнат до трезвост. Анонимността е духовната основа на нашата общност и дава увереност на нашите членове, че тяхното възстановяване е възможно и е лично тяхна работа. Пиещите алкохолици често избягват помощ, при оказването на която може да бъде разкрита самоличността им".