Продължава подкрепата в домашна среда на възрастни хора, зависими от грижа и лица с увреждания в община Генерал Тошево. Това е възможно в рамките на проект "Грижа в дома", който ще се изпълнява една година, предаде репортер на "Фокус". Пакетът от социални услуги ще се предоставя от началото на март и от него ще се възползват 102-ма потребители.

Ще се предоставят почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги и психологическа подкрепа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване  и лица с увреждания. Ще се доставят храна и хранителни продукти от първа необходимост. Дейностите включват и осигуряване на транспорт за персонала, който обгрижва потребителите. Допустимо е също заплащане на битови сметки със средства на потребителя. Служителите ще преминат през надграждащи обучения, предвидена е и супервизия на работата им. Пакетът от услуги се допълва и от предоставяне на информация за профилактика на здравето и значими заболявания. 

Социалната услуга ще създаде възможност и за разкриване на 26 работни места с различна позиция - социален работник, сътрудник "социални дейности“, психолог, медицинско лице - фелдшер, технически сътрудници, санитар и шофьор.

Жулиета НИКОЛОВА