Гражданският консултативен съвет при кмета на Община Казанлък заседава ои първата си тема за годината, предаде репортер на "Фокус". Тя обхвана законодателната рамка за новото облагане с Такса битови отпадъци, която ще се въведе от 01.01.2025 г. След нормативната база, която беше представена от Теменужка Люцканова, директор дирекция “Екология и транспорт", председателят на Съвета - Цветолина Цветкова въведе дискусията с членовете на Съвета. 

Активно се включиха с въпроси и предложения членовете на Съвета от Овощник, Крън, Голямо Дряново, Ръжена, Копринка, Ясеново, Горно Изворово и градските райони.

Кметът на общината Галина Стоянова разясни с примери как би се организирало сметосъбирането, ако се избере за основа за облагане - вместимост на торби, как ще се отрази на таксата прилагането на мерки и стимули за разделно събиране и компостиране на отпадъка.

Ръководството на Консултативния съвет - Цветолина Цветкова, Мария Стефанова и Минчо Байков организираха първото работно заседание по най-добрия начин, така че всеки участник да изложи въпросите и предложенията си. Всеки член на Съвета получи и покана за Празника на розата.