На 20.12.2022 година, вторник, в Пловдивския общински съвет, граждани от инициативата "За парка“, които вече организираха два протеста в защита на парк "Отдих и култура“, ще внесат исканията си за разглеждането им от местната власт, заедно със събраните в подкрепа над 700 подписа.

Исканията на Гражданската инициатива са:

- Община Пловдив да се отчужди имот с идентификатор 56784.510.558 по кадастралната карта (ПАРКА), 81 дка от парк "Отдих и култура“ и той да стане публична общинска собственост;

- Да се промени предназначението му в ОУП на гр. Пловдив от Од (зона за рекреация) в зеленина, то е било по предходните планове на града.

- Паркът да се облагороди и стопанисва от Общината.

Гражданска инициатива "За парка“ очаква в срок от 1 месец Общински съвет – Пловдив да разгледа направените искания и да вземе решение по тях.

"На предстоящата сесия на Общинския съвет трябва да се вземат важни решения, а за нас гражданите вече е видимо, че все по-често тези решения не се вземат в полза на града. Вече много пловдивчани поискаха оставката кмета и очакваме силно обществено присъствие на сесията на Общинския съвет на 19-ти декември, понеделник, на която гражданите на живо ще поискат Здравко Димитров да понесе отговорността за окаяното състояние, до което доведе Пловдив."

"Непримиримостта на пловдивчани ще бъде заявена пред властите във вторник, когато в Общински съвет ще бъдат внесени над 700 подписа, подкрепящи исканията ни", съобщават още от гражданска инициатива.