Кметове и жители на община Добричка излизат на протест на 15 юни заради лошото състояние на пътната отсечка Добрич-Лясково-Житница. Това съобщи Красимира Николова, гл. експерт "Връзки с обществеността“ в добруджанската община, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Протестиращите ще се съберат в 10:00 часа утре на пътната отсечка към свинекомплекса край село Козлодуйци, за да подкрепят протеста на потърпевшите от окаяното състояние на третокласния пътен участък. В протеста ще се включат живеещите в осем населени места - Козлодуйци, Лясково, Житница, Камен, Черна, Тянево, Крагулево, Пчелник, които неколкократно са търсили съдействието на институциите.

През месец май е депозирана и подписка, която е подкрепена от стотици жители на общината. 18-километровият участък е с компрометирана пътна настилка от десетилетия и се нуждае от неотложен ремонт. Община Добричка многократно е сигнализирала Областно пътно управление в Добрич и МРРБ. Кметът Соня Георгиева също ще се присъедини към протестиращите.

Гражданското недоволство на живеещите в община Добричка е поредното, с което те настояват за осигуряване на спешно финансиране за рехабилитиране на участъка Добрич-Лясково-Житница.



Жулиета НИКОЛОВА