Пловдивчани се събраха пред сградата на община Пловдив, за да внесат подписката за спиране на пробива при Водната палата, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Гражданите настояват да се търси решение за града и да се инвестира в обществения транспорт. Срамно е, че община Пловдив пренебрегва градския транспорт за сметка на инвестиране в ненужни инфраструктурни обекти според хората.

Те настояват за незабавно спиране на строителните дейности на обекта. Протестиращите срещу пробива са подали искане за среща с кмета и ресорните заместници. 

Общинският съветник Владимир Кисьов не пожела да им отговори в прав текст как ще гласува на предстоящата извънредна среща. Колегата му Георги Величков каза, че ще гласува "против" и се надява експерти да се произнесат доколко този проект е целесъобразен за гражданите. 

Двама представители на протестиращите бяха допуснати до сградата на общината, за да внесат подписката, в която има над 800 подписа на противници на пробива. 

"Искаме спиране на този проект. Считаме, че е нормално да се проведе обществено обсъждане, с експерти, и да се вземе адекватно решение. Не кметът еднолично да вземе решение" - категорични са хората. 

С протестиращите се срещна изпълняващият длъжността кмет Величко Родопски. Гражданите поискаха незабавно спиране на строителните дейности до провеждане на извънредната сесия. Родопски им отговори, че няма право да ги спира, но обеща, че ще направи справка.

Парите за изграждането на обекта не могат да се пренасочат към друг проект. Досега на фирмата изпълнител не е преведена и една стотинка. 

Подробности за разправията гледайте в прикаченото видео!