Два дни добричлии публикуват в социалните мрежи снимки, които показват каква вода тече от чешмите в домовете им, и не само, защото такава тече от чешмите в ресторанти, сладкарници, фризьорски салони, образователни институции и ведомства в целия град, предаде репортер на "Фокус". Проблемът не е за първи път. Почти винаги след дълги дъждовни дни или след обилни дъждове водата за питейно-битови нужди става мътна.

Във Фейсбук в една от групите за Добрич жителка на добруджанския град написа: "От вчера насам много от вас снимаха и показаха водата в домовете си, хубаво, че се дава гласност на проблема, но все пак не мислите ли, че вече е време да излезем – немили, недраги, некъпани – всеки с чаша, бутилка или буркан с батака, който продължава да тече в домовете ни? Да излезем някъде пред ВИК или пред Общината в работен ден в работно време, докато вътре по бюрата си дремят и чакат заплати хора, виновни за този хал? 

Всички знаем, че това не се случва за пръв път и вероятно няма да е и за последен, но беше особено цинично да обявиш повишение на цена на водата на фона на цялата тази мизерия. Знам, че е трудно да се организира маса хора, но все пак искам да призова, който има възможност и минава покрай тези места, нека напълни една бутилка с вода от дома си и я остави на входа в знак на символичен протест срещу безхаберието на монопола. Ето я моята".

След публикацията от около обяд последваха коментари в подкрепа и с предложение мястото на протеста с бутилки с мътна вода да бъде сградата на ВиК в Добрич.

Жулиета НИКОЛОВА