Притеснени граждани алармираха, че е езерото в благоевградския парк "Бачиново" е било източено, докато лебедите са мътели своите яйца, предаде репортер на "Фокус".

Потребител във Facebook споделя:

"От няколко седмици лебедите мътеха яйчица. Днес с ужас видях, че по заповед на РИОС езерото е източено да се чисти. Естествено лебедите са се подплашили и са изоставили гнездото. Каква малоумштина от страна на нашите управници. Жалко за лебедите."

Друг потребител пък пише:

"Има ли повече какво да се каже за работата на общинските дружества?Вярно има още много какво да се желае, но ако трябва да бъдем честни до скоро езерото на Бачиново приичаше на блато. Тук всички дребни души могат да се впускат в куп излишни коментари и въпреки това само можем да поздравиме кмета на Благоевград г-н Илко Стоянов , работниците на ОП Чистота и всички заради които Благоевград започва да има желания облик и вместо да се плюе нека заедно направим града ни едно по - хубаво място за живеене!Защото навярно на всички ни е писнало до болка да четем злословията на разни евтини същества, които през целия си живот не са направили нищо освен да мислят за тяхното добруване. Живи и здрави всички."

Коментарите и под двете публикации са разнопосочни. Част от хората адмирират случващото се и се радват, че най - сетне са предприети мерки за почистване на изкуственото езеро, други за възмутени, че подобни действия са били предприети в момент, в който лебедите са мътели своите яйца.