Днес е професионалният празник на служителите от Главна дирекция "Гранична полиция“. От пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил съобщиха, че  директорите на ОДМВР и РДПБЗН старши комисар Георги Ванев и комисар Светослав Георгиев са изпратили поздравление до колегите си от РДГП – Кюстендил, в което се казва: Уважаеми колеги, поздравяваме ви по случай 135-годишнината от приемането на първия у нас Закон за пограничната стража и професионалния ви празник! Бъдете удовлетворени от труда си, постигайте успехи, бъдете горди, че служите на Родината ни! Честит Празник!

Областният управител на Кюстендил Александър Пандурски също отправи поздравителен адрес към служителите на "Гранична полиция“. В него се казва: С уважение и признателност се обръщам към всички Вас, избрали тази професия и посветили се на това да осигуряват защита и сигурност на нашето общество. Поклон пред Вашата смелост, отдаденост и денонощен труд! 

В навечерието на празника на Главна дирекция "Гранична полиция“ в двора на РДГП – Кюстендил беше осветена паметна плоча. Тя е на двамата служители на дирекцията, загинали при тежък пътен инцидент на АМ "Тракия“ на 14 май 2015 година. Архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия отслужи заупокойна молитва, а след това и водосвет за здраве.

Венцеслав ИЛЧЕВ