Събитието стартира днес  от 20.00 ч. на фасадата на ЖП ГАРА – Бургас ADISTU /RO/ и E.U.E.R.P.I /BG/

В началото на месец октомври Бургас ще бъде наситен с богата палитра мултидисциплинарни съвременни артисти от цял свят, гостуващи на един от най-необичайните по рода си фестивали за съвременно изкуство в България - ВОДА, съобщиха организаторите.

Фестивалът е доказал своята оригиналност и изобретателност в подбора на артисти и локации през последните 5 години. Тази година ВОДА ще погъделичка любопитството на гостите си със забравените локации на ЖП гара Бургас, Часовникова кула Бургас, Холандски склад и Конгресен център Бургас, които ще бъдат превърнати в своеобразна сцена за перформанси, инсталации и артистични събития.

Поставящи начало на фестивала са едни от най-атрактивните участници, а именно ADISTU /Румъния/ и E.U.E.R.P.I /България/, независими артисти с дълга история като колаборатори, които ще предоставят на публиката вътрешното пътешествие INNERSCAPE, което е едновременно интензивно, спиращо ума, но и успокояващо за душата. 

Аудио-визуалното 3D мапинг шоу, което ще бъде представено на фасадата на ЖП Гара Бургас, се ражда от изследването на Адриан Манолеску на органичната оригиналност във виртуалните полета чрез добавянето на слоеве от психичния свят. За да постигне това той преплита сюрреалистичните пейзажи с нотки от реалността. Колаборатор в артистични проект - Мирян Колев е музикант и мултидисциплинарен артист, активен в сферата на електро-акустичната, експериментална музика и саунд арт. Експериментира със звука, като представя музиката си като вид експресия – предаване на мисли и чувства в най-чист вид под формата на звук.