Градушка с големината на орех и силна буря връхлетя тази нощ граничния град Кула. Днес сутринта градът е като след бомбардировка, навсякъде има изпочупени и изкоренени, паднали дървета, отнесени покриви , разрушени фасади на сгради, скъсани жици и изпочупени електрически стълбове. "Просто е ужас, като след бомбардировка, няма ток в целия град, спряла е и водата“ каза за "Фокус“ кметът на община Кула д-р Владимир Владимиров.

Навсякъде в граничното градче има изкъртени и изпочупени прозорци и остъклени тераси, нанесени са сериозни щети в градините на хората, където продукцията е унищожена, допълни Владимиров.

Екипи на "Гражданска защита“, пожарната, доброволци,  Общината от снощи работят по разчистването. Цяла нощ два екипа доброволци и пет пожарни коли са разчиствали паднали дървета на пътя от Кула към ГКПП Връшка чука към Сърбия. В ранното утро пътя е разчистен и движението към границата със Сърбия  е възстановено, уточни д-р Владимиров.  

Екипите работят от снощи и разчистват първо пътните артерии в града. Д-р Владимиров призова ако има желаещи доброволци да се притекат на помощ и да помогнат. Има осезателна нужда от повече работна ръка, техника и финансова подкрепа. Ще са необходими поне два месеца за да се отстранят щети и се нормализира обстановката, допълни Владимиров.

В нощта на събота срещу неделя силна буря  с ураганен вятър и дъжд, на места и с градушка вилня във Видинско, предава репортер на "Фокус“. Гръмотевичната буря започна половин час преди полунощ  и постепенно обхвана цяла Видинска област. Градушката, която е паднала във Видинско е с размерите на орех, най-сериозно е пострадала и най-много са щетите в град Кула, Грамада и  близките населени места. Над 100 сигнала за паднали огромни дървета са били подадени, в много населени места са скъсани жици и е било прекъснато електроподаването още по време на бурята. Количеството на падналите валежи е от порядъка на над 20 л/кв.м., съобщи сайта сайта Meteo Balkans