Към Фонда за развитие на летище Пловдив се присъедини официално още един член. Община Хисаря влиза в сдружението, след като общинските съветници гласува за присъединяването, информират от общината.

"Община Хисаря е една от трите общини, които учредиха Фонда за развитие на летище Пловдив. След кратко прекъсване, тя отново се върна в него, което е знак за ангажираността на местната власт в усилията й за развиване на туризма в региона", коментира председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Скоро се очаква присъединяването на общините Смолян, Пазарджик и Велинград. Водят се разговори и с общините Карлово, Стара Загора и Кърджали. От миналия месец пълноправен член е и Феникс фонд, който е бил създаден преди 10 години, с идеята да не дублира, но да извършва аналогична дейност на Фонда за развитие на летище Пловдив - Южната врата на България.

От януари два редовни полета седмично ще бъдат изпълнявани от Истанбул до Пловдив и обратно.

Този месец летище "Пловдив" дава старт и на зимната програма с нови чартърни полети. Полетите от Анталия и Измир до Пловдив. Чартърните полети са общо осем на брой и ще се извършват до началото на месец февруари. 

Втората програма е от Белфаст, Северна Ирландия и стартира на 20 декември. Полетите са 17 на брой, като ще продължат до 26 март.

"Туристите, които ще бъдат привлечени от тези програми, са основно за зимните ни курорти. Това е добър признак за зимния туризъм у нас", каза още Дойчин Ангелов.

В момента от летище Пловдив има редовни полети до двете лондонски летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, изпълняват се и полети до Дъблин.