Над 300 състезатели от цялата страна се включиха в тазгодишната надпревара за златните медали, по художествена гимнастика в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“.  42-рия турнир е специален и поради причината, че клубът по художествена гимнастика "Велбъжд" - Кюстендил отбелязва своя 60-годишен юбилей.

Официални гости на откриването бяха председателят на Общинския съвет в града Иван Андонов, Светослав Василев - секретар на Община Кюстендил, Ерика Зафирова и част от отбора на "Златните момичета" - олимпийски и световни шампиони, Невяна Владинова - вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика.

Председателят на ОбС – Кюстендил Иван Андонов поздрави всички участници, техните треньори и най-вече организаторите, на знаковия за гимнастика турнир, поднесе своите адмирации към Валя Машова - за всеотдайността, с която изгражда от кюстендилските момичета - олимпийски, световни, европейски и национални шампиони и изрази гордост, от 60-годишната история на клуб по художествена гимнастика "Велбъжд" - Кюстендил, който от създаването си до днес, тренира част от "Златните момичета" на България.

Организаторите на традиционния турнир в Кюстендил, получиха и поздравителен адрес от президентът на Българската федерация по художествена гимнастика- Илияна Раева.

Всички официални гости получиха специални подаръци - картини, лично от организаторите, които наградиха и най-успешните треньори по художествена гимнастика в град Кюстендил.

Тази година ще бъде връчена и специална награда, на името на легендата за кюстендилската художествена гимнастика- Блага Шишкова, в категория жени.

Венцеслав ИЛЧЕВ