Икономическа полиция, ИА "Автомобилна администрация" и НАП извършва проверка на голяма пловдивска автошкола заради сигнали за далавери. Както "Фокус" съобщи, фирмата е влязла в полезрението на институциите заради предлагане на услуги, които няма право да прави. Става въпрос за издаване на карти за квалификация на водач и дигитални карти, даващи възможност на професионалния водач да работи.

Въпросните документи се вадят лично от водачите, но автошколата предлагала да го направи вместо тях. Това предполага, че в случая са замесени и служители на местната ДАИ и затова в проверката участват екипи от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" - София.

Репортер на медията ни се свърза със собственика на автошколата Тодор Митев за повече информация. 

- Г-н Митев, завърши ли проверката и какво точно проверяваха институциите?

- За съжаление аз даже не съм в страната и по телефона ми съобщават нещата и е много странно. 

Проверката не е завършила. Говорих с инспекторите. Като се прибера, живот и здраве, ще отида при тях, във всяка една институция, да видим какво искат.

Няма място за притеснение. Но все така се случва, че през година проверяват нас, по-големите фирми, а с по-малките фирми като че ли никой не се занимава. Малко нещата вървят изборно, като че ли. Като се прибера, ще видя за какво става въпрос.

- Кога се връщате?

- След Великден.

- Има ли иззети документи до домента?

- Не. Дошли са хората, прегледали са каквото им е дала моята технически сътрудничка. Просто има документи, които са прибрани в касата и тя не може да ги покаже.

- Тези документи, от касата, ще трябва да ги предоставите на институциите?

- Да.

- Това първа проверка ли е на фирмата или не?

- Не. Това вече ми е трета проверка такава голяма.

- За колко време?

- От 2018-на работя, значи ето – за няма и 5 години това е трета проверка. Предната такава голяма с участието на НАП, "Автомобилна администрация" и Икономическа полиция беше 2021 г. През 2020-та пак имах.