Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов отговори на два въпроса, изпратени от жители, касаещи предстоящия местен вот, предаде репортер на "Фокус“. Единият от въпросите беше свързан с това, дали кметът на общината има право отново да се кандидатира, а другият – дали ще се кандидатира.

"Отговорът на първия въпрос е, че законодателят не е ограничил възможността за кандидатиране. Такава законодателна възможност има. Дали ще има кандидатура, която да е свързана с моята особа – това ще го реши коалицията. Знаете, че ние сме в широк коалиционен формат и никога не сме сменяли формата, а той само се е разширявал. В законовите срокове той ще прецени дали и кой ще бъде кандидатът за кмет, кои ще бъдат участниците в листата за Общински съвет“, каза Петър Паунов.

Той допълни, че неговата работа и работата на екипа му няма да се променя и занапред. Ритъмът ще се увеличава само и единствено за доброто на Кюстендил. "Благодаря отново на всички съграждани и на хората, които обичат Кюстендил защото посланията ни са били най- вече към активните хора“, сподели Паунов. По думите на кмета градът, а и общината са променили изцяло облика си. Той изтъкна работата в образованието, в културата, инвестициите, предстоящата работа в балнеологията.

"Въпреки че две години и половина бяхме в Ковид криза, след това политическа криза, която също много ме притеснява, от това което се случва. Като виждам обноските в българския Парламента, няма кака да не сме притеснени. Всеки от нас е длъжен да се бори срещу пошлото и посредственото, затова ще продължим тази борба. Ще продължим борбата за доброто за Кюстендил", коментира Петър Паунов.

Той беше категоричен, че кои ще бъдат участниците в предстоящите местни избори от страната на Коалиция "Кюстендил“, това ще го решат хората в самата коалиция. Той посочи, че ако коалицията издигне неговата кандидатура, той не е от хората които биха се скрили.

Венцеслав ИЛЧЕВ