Кметът на Казанлък Галина Стоянова посрещна гости от побратимения гръцки град Дидимотика. Това съобщиха за "Фокус" от местната администрация. "Радвам се да ни гостувате в първите дни след Великден!“, с тези думи ги приветства Галина Стоянова.

Те благодариха за гостоприемството и отделеното време на Кмета Галина Стоянова и изразиха добрите си впечатления от древната история на Казанлък и възможността за обмяна на опит след побратимяването. Сред гостите от Гърция има представители на общинската администрация, общински съветници, различни обществени институции и местния бизнес. Те проявиха интерес към работата на Кмета Галина Стоянова и нейния екип. "Ние трябва да се стремим да отговаряме на изискванията на всички 85 000 жители на община Казанлък“, подчерта тя.

От гръцка страна участниците в срещата предадоха поздрави от кмета на община Дидимотика Ромилос Хаджияноглу и потвърждение за присъствието му на 120-ия Празник на розата в Казанлък, заедно с техен фолклорен ансамбъл. Предстои гостите от Гърция да посетят различни културни забележителности в града.

Рени АТАНАСОВА