Броени дни преди обявяването на наградите "Икар" 2024 един от номинираните актьори - Пенко Господинов, сподели: "Отнасям се абсолютно спокойно към всякакви номинации и награди. Нямам треска от това кой ще е победител..."

Пенко Господинов е предложен за водеща мъжка роля за изпълнението на Иполит Воробянинов в ловешкия спектакъл "Седемте стола". За събитието той каза още: "Да, на 27 март вечерта ще бъдем в залата със съпругата ми Анастасия Лютова, вече получихме покани. Преди представлението в Ловеч тв-екип засне откъси от спектакъла, които ще се прожектират на вечерта на събитието. За мен по-важното е, че представлението в Ловеч мина много добре, имаше чудесна публика. На 23 март ще играем в София, каня публиката да дойде да гледа в Сатиричния театър".

Наградите "Икар" на САБ ще станат ясни на 27 март –  Международен ден на театъра, на тържествена церемония в Народния театър. За водеща мъжка роля са номинирани  Георги Гоцин за Марк в "Арт“ на Младежки театър "Николай Бинев“, Захари Бахаров за Той в "Това не го казвай!“ на "База Х“, Кино "Люмиер“, и Пенко Господинов за Воробянинов в "Седемте стола“  на Драматичен театър – Ловеч. Самата номинация е голямо признание за ловешкия театър, защото го нарежда сред най-добрите в страната.

Проф. Пенко Господинов е преподавател и актьор с повече от 70 роли в киното, телевизията и театъра. Познат от филмите "Далеч от брега“, "Седем часа разлика“, "Smart Коледа“, "Недадените“ и други.

"Седемте стола“ е театрална адаптация на известния сатиричен роман "Дванадесетте стола" на Иля Илф и Евгений Петров. Режисьорът Дамян Тенев е подходил талантливо към текста и е създал динамичен и находчив сценичен прочит.

Ролята на Остап Бендер се изпълнява от Петко Венелинов. Двамата с Пенко Господинов  са интересен тандем, който внушава идеята как алчността променя човек и го превръща в злодей. Останалите персонажи се играят също от страхотни актьори със заразяващо чувство за гротеска и гег.

"Седемте стола", по романа "Дванадесетте стола" на Иля Илф и Евгений Петров. Драматизация и режисура Дамян Тенев, сценограф Радостина Тодорова, асистент сценограф Елица Андреева, композитор Георги Георгиев от група "Остава", видео дизайн Петко Танчев, плакат Драгомир Димчев. Участват Пенко Господинов, Петко Венелинов, Боряна Бабанова, Георги Грозев, Марина Георгиева, Павел Емилов, Явор Костов-Яша.