Горски, общинари, ученици и доброволци от Генерал Тошево през тази седмица са решили да почистят района на ГККП - Йовково край село Кардам в област Добрич, като идеята е на ръководството на Държавно горско стопанство и добруджанската община. Това съобщи Татяна Димитрова, експерт в Североизточно държавно предприятие - Шумен, предаде репортер на "Фокус".

От началото на военните действия в Украйна десетки тирове преминават през този пункт, който обаче не разполага със социално-битови помещения. Шофьорите, които чакат понякога с дни, за да преминат границата, са замърсили една много голяма част от района.

Очаква се в кампанията да се включат над 100 ученици и учители от училищата в общината, всички служители на Община Генерал Тошево и Горското стопанство, както и много доброволци. Извозването и депонирането на отпадъците се поема от общинското ръководство. След приключване на почистването от териториалното поделение ще поставят по протежение на пътя чували за отпадъци, които ще се събират периодично. Горските ще сложат и табели, с които ще приканят шофьорите да пазят чистота и да оставят участъка в състоянието, в което ще бъде той след края на кампанията.

Жулиета НИКОЛОВА