След необходимия ремонт на голямото сърце за капачки, разположено на площад "Велбъжд", дойде време то да се върне на мястото си. Това се случи благодарение на хората от Клуб за Бъдеще – Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Но това не е всичко! В близост до него бяха поставени и негови верни приятели - преса за метални кенчета от напитки – "Кенчояд“, и контейнер за разделно събиране на пластмасови бутилки – "Шишеяд“.

"Сърцето е на мястото си. Ремонтирано, здраво и се надявам, че ще издържи доста време. Всички могат отново да слагат капачките, а и не само. Имаме съдове за пластмасови бутилки и за кенчета. Събраните капачки и кенчета ще отидат в подкрепа на кампанията "Капачки за Бъдеще", а шишетата ще бъдат в подкрепа на "Клуб за Бъдеще - Кюстендил", с цел да финансираме следващи кампании. Надяваме се да има все по-голям интерес и да се напълват бързо и по-предназначение. В същото време нека да бъдем отговорни и ги пазим и поддържаме в същия вид“, сподели един от членовете на клуба – Здравко Велинов.

Хората от клуба планират почистване на лесопарк "Хисарлъка“, след празника "Кюстендилска пролет“. Ще се организира и кампания с учениците под надслов "Смет за дървета“. Целта ще бъде учениците да събират съответните отпадъци, да получават дървета, а след това да се засади гора. През месец април предстои нова кампания "Капачки за бъдеще“, ще се организира и за рециклиране. През летните месеци ще има кампания и за събиране на текстилни отпадъци.

Венцеслав ИЛЧЕВ