Областният управител Георги Динев връчи почетен плакет и поздравителен адрес по случай 90-годишнината на един от големите български филолози и фолклористи – проф. дфн. Костадин Динчев. Това съобщиха от Областна администрация - Благоевград. 

Проф. Динчев бе удостоен с най-високото отличие на Областна администрация Благоевград по повод неговите многогодишните усилия за издигане равнището на съвременната българска филологическа наука, неговия високопрофесионален опит на учен и преподавател, както и като признание за дългогодишната му дейност като организатор, селекционер, жури и популяризатор на събора за народно творчество "Пирин пее“. 

Празника си проф. Динчев сподели с близки, роднини и приятели в зала "Изкуство“ на Регионална библиотека "Димитър Талев“ – Благоевград.

Костадин Динчев е сред най-значимите фигури на българското народознание и светило на родния фолклор. Почетен гражданин на Благоевград, отличаван и награждаван е многократно, в това число с орден "Стара планина“ II степен.

"Убеден съм, че Вашата дейност като учен и преподавател ще остане във времето като сериозно завещание на българската наука и образование, особено в областта на българската фолклористика и народознание.“, отбеляза областният управител Георги Динев и пожела здраве и нестихващо творческо вдъхновение.