Контрабандни 13 650 опаковки сексуален стимулант и 9800 къса цигари откриха митническите служители на Митнически пункт Лесово в лек автомобил с българска регистрация.

Колата, управлявана от български гражданин, е пристигнала на МП Лесово на входящо трасе от Турция на 07.02.2023 г. вечерта. В зоната за митнически контрол шофьорът и пътниците в автомобила са заявили, че нямат нищо за деклариране. Лекият автомобил е селектиран от служители от отдел "Борба с наркотрафика“ за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите инспектори установяват в багажника на превозното средство 1950 кутии с общо 13 650 сашета лекарствен продукт с надписи Kamagra – вид сексуален стимулант. Във фабричната кухина на мястото на резервната гума са открити и 9800 къса (490 кутии) контрабандни цигари без български акцизен бандерол.

Установено е, че контрабандните стоки са собственост на шофьора на лекия автомобил –български гражданин с инициали А.А. Срещу него е съставен акт за нарушение на Закона за митниците и е образувано административнонаказателно производство.