Значително количество метамфетамин откриха в кола на русенец на пътя Русе - Варна по време на спецакция на полицията, съобщи ОДМВР-Русе.

На 12 март 2024 г. от служители на секторите "Противодействие на криминалната престъпност“, "Специални тактически действия“ и отдел "Разследване“ при Областната дирекция на МВР в Русе се проведе специализирана полицейска операция по линия – "разпространение на наркотични вещества". Действията са реализирани под надзора на Окръжна прокуратура - гр. Русе.

В хода на акцията на главен път Русе – Варна, в района на селищно образувание ДЗС, полицаите са спрели лек автомобил "Ауди А4“ с русенска регистрация, управляван от мъж на 36 г. от гр. Русе. В колата при претърсване са намерени и иззети 200 грама метамфетамин.

Впоследствие е извършено претърсване и в къща на адрес в гр. Русе, ползвана от 36-годишния мъж, откъдето са иззети още метамфетамин и марихуана. По случая се води досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК.

Мъжът е задържан до 24 часа по ЗМВР. Работата по разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Русе.