Дан Патрашку, технически директор на Amdaris, an Insight company, който стои зад популярния YouTube канал Codewrinkles, ще посети България през април. По този повод Amdaris организира събитие в Пловдив, в което можете да се срещнете с него на живо.

На 10 април Дан ще изнесе лекция на тема “Cutting Software into Slices" в 18:30 в клуб Fargo, ул. "Гладстон" 1. Дискусията ще представи недостатъците на многослойната архитектура и преминаването към vertical slice подхода. Патрашку ще обсъди в детайли предимствата и потенциалните проблеми при прилагането му. Събитието е безплатно, ще се проведе на английски език и е подходящо за опитни програмисти. Изисква се регистрация ТУК поради ограничен капацитет на мястото.

Amdaris организира още няколко събития в София и Пловдив, за да предостави възможност на специалисти от бранша да се срещнат и да участват в интересни дискусии с Дан. Софийският офис на компанията ще отвори врати на 9 април за презентация с него и техническия директор Бюлент Караахмед, а студенти от Пловдивски и Софийски университет също ще се запознаят лично с Патрашку. Гост-лекторът ще даде ценни насоки на младите технологични таланти какви качества да развиват, за да се превърнат не просто в програмисти, а в звездни софтуерни инженери. Освен това ще опита да им предаде от своя ентусиазъм и да ги вдъхнови да разглеждат процеса по програмиране като изкуство, а не просто като работа.

Повече за лектора: Дан има дългогодишен опит в програмирането, като над 8 години ръководи проекти за разработване на решения с различни размери и архитектури: от стандартни монолитни до комлексни, базирани на микроуслуги. Освен това посвещава огромна част от времето си в споделяне на знания и опит: провеждал е над 200 обучения за програмисти и развива изключително популярния YouTube канал CodeWrinkles.