"От следващата седмица ще бъде въведена нова организация за движение в кв. "Манастирски ливади –изток, която се надяваме да помогне на този силно затруднен от гледна точка на придвижване район. Новата организация на движение предвижда въвеждането на еднопосочно движение по част от улиците в квартала. Целта е по-безконфликтно преминаване през кръстовищата, повече безопасност и по-бързо придвижване. От днес след обяд по входовете на кооперациите ще бъдат поставени информационни материали, за да може хората да бъдат максимално добре информирани. Знаците вече са готови и поетапно ще започнат да се поставят през следващите дни“, каза зам.-кметът Дончо Барбалов, съобщиха от Столична община.

Според общинският съветник Симеон Колев гражданите лесно ще се ориентират в новата организация на движение, защото промените са създадени заедно с тях и с районната администрация. "Направили сме една много интуитивна карта по която гражданите могат бързо и лесно да се ориентират и да си направят сметка от къде да подхождат“, допълни Симеон Колев.

"До голяма степен хората очакваха точно това, което в момента им предлагаме. Нашите служби направиха необходимото, за да подскажат на хората кое би било по-удобно за тях. Комбинирахме въвеждането на този проект с още един проект - въвеждане на зона 30 в квартала за успокояване на скоростта и движението каза и кметът на район Триадица Димитър Божилов.

Проведени са и две обществени обсъждания, посочи още Божилов.