С открит интегриран урок на тема "Катализа. Биокатализатори“ беше открита официално днес лаборатория по природни науки в средно училище "Св. Паисий Хилендарски“. Гости бяха заместник-кметът по образованието Стефан Стоянов,  доцентите по химия и биология от Медицинския университет Стела Димитрова и Мария Казакова и началник- отдел "Образование“ Донка Щилянова, съобщиха от Общината.

Учениците от 10 б под ръководството на своите преподаватели Яна Минкова и Валентина Иванова показаха как се работи в практическа среда в професионалното направление "Природни науки“, за което е предназначена лабораторията. В контролирана среда учениците експериментираха с различни химични съединения, които влияят върху скоростта на химичните процеси и анализираха ензимите, които са биокатализаторите в природата.

Лабораторията е създадена по Национална програма "Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, модул "Подобряване на условията за експериментална работа по природни науки и профилирана подготовка“ и реално от нова година в нея се обучават всички ученици от природните направления.