Голяма част от клиентите на DCC все още нямат телевизия, предава "Фокус".

Телевизионният сигнал е възстановен напълно в Асеновград и в район "Тракия". Абонатите от останалите части на Пловдив обаче са без телевизия. Става въпрос за централната градска част, кварталите "Съдийски", "Кършияка", "Смирненски", "Прослав" и район "Южен".

"Възстановяването на телевизията е поетапно, тъй като трябва да се купят скъпи машини. Работи се по възможно най-бързия начин, за се осигури услуга на всички клиенти. Проблем с интернета няма никъде" - съобщи за медията ни адвокатът на DC Corporation Атанас Костов.

Късно снощи от компанията съобщиха, че телефонната централа е възобновена и активна. 

Услугата на DCC беше прекъсната преди 7 дни, когато се проведе акция на ГДБОП по жалба на "Нова броудкастинг груп" ЕООД за предаване на телевизионни програми, обект на авторско право, без необходимото по закон съгласие на носителя на това право.

Униформените извършиха претърсване на централата на компанията на бул. "Марица" и в офиса на бул. "Княгиня Мария Луиза" и иззеха цялата налична техника. В резултат хиляди абонати останаха без интернет и телевизия. През лятото също имаше подобна акция по идентична причина. Техника за общо 1.6 милиона лева е иззета от ГДБОП.

Междувременно адвокатът на DC Corporation е провел среща с директора на дирекция "Авторско право" в Министерство на културата Мехти Меликов, на която е обсъдена ситуацията с пловдивската компания. Фирмата е платила правата към всички съществуващи организации за колективно управление на авторски права - “Профон", “Мюзикаутор" и “Филмаутор", които управляват аудио-визуално и филмово съдържание. При по-задълбочено проучване на въпроса е установено, че авторските права през въпросните организации касаят само музика и филми, но не и телевизия.