35-годишен бургазлия е един от задържаните от престъпно сдружение за разпространение на наркотици. Той е взимал със себе си при сключване на сделки в градове в България невръстното си дете и съпругата си. Това стана ясно на брифинг на прокуратурата и представители на ГДБОП в Бургас, предаде репортер на "Фокус".  

Задържани в акцията, която е проведена на 6 юни, са петима души. На трима от тях е наложена постоянна мярка задържане под стража. Издирват се още 2 лица към настоящия момент. Специализираната операция е проведена на територията на София, Стара Загора, Варна и Бургас. Групата е наблюдавана от началото на годината. Откритият е около 2.3 кг метамфетамин, над 12 кг коноп и 30 грама кокаин. Приблизителната стойност по цени на съдопроизводството е за около 400 хил. лв., но на свободния пазар тя е доста по-висока.

Комуникацията между участниците в групата е ставала единствено през мобилно приложение и с личен контакт. Локациите при срещите им в всеки път били различни. Групата се е снабдявала с дрогата от различни места от България, има данни, че част от наркотика е влизал от страни на ЕС у нас.