Голям инвеститор в туризма купи на търга парк-хотел "Кюстендил“. Това обявиха пред медиите кметът на Община Кюстендил Петър Паунов и председателят на Общинския съвет в града – Иван Андонов, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил.

"Вече върви процедурата по продажбата на парк-хотел "Кюстендил“. Има решение на Общински съвет от 2019 година. Вчера беше проведен търг, на него се яви един редовен кандидат и той спечели търга. Има още малко за да се завърши процедурата. Има и депозитна вноска. Надявам се, че в близките дни тази процедура ще завърши. Това са едни сериозни инвеститори, които влагат едни сериозни средства. Цената на хотела е малко над 7 млн.лева“, каза Иван Андонов. Председателят на Общински съвет поздрави кмета на Кюстендил Петър Паунов за това, че  продължава да се надграждат инвестициите в сферата на туризма, което е и ключов фактор за развитието на региона.

"На път сме да привлечем най-големия инвеститор в областта на туризма. Внесен е депозит, потвърдена е офертата. Такава сума в туризма на този етап не е влизала. Това показва, че дългогодишните и съвместни усилия издигат туризма на друго ниво. Това е стъпка, която ще доведе още и още инвестиции в областта на туризма“, каза кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Венцеслав ИЛЧЕВ